Победители

Известни са победителите за 2012 година


Най-добър работодател в ИКТ бранша за 2012 година е Сирма Бизнес Консултинг


Сирма Бизнес Консултинг спечели наградата за най-добър работодател в ИКТ бранша за 2012. Победителите в конкурса бяха обявени на 10 октомври на специална церемония в зала „Роял” на хотел „ Шератон София Хотел Балкан” в София.В отделните категории по бизнес сектори победители са:

 • Сектор “Развой на софтуер” - Зеебургер Информатик.
  Българското дружество Зеебургер Информатик е част от германската компания Зеебургер АГ - водеща организация в областта на развой на бизнес интеграционен софтуер. Българската фирма има развойни центрове в София и в Пловдив. Компанията има значителна преднина пред всички останали от категорията по резултатите си за ангажираността на служителите.

 • Сектор “Продажби на софтуер, хардуер и комуникационна техника на крайни клиенти ” - Ериксон Телекъмюникейшънс България.
  Българското звено на международната компания е ключов играч на пазара в областта на 2G и 3G мобилните технологии и оборудване, решенията за TV/IPTV, медийните приложения и системната интеграция, IP оборудването. Дружеството има рекордно висок резултат от въпросника относно HR политиките и стратегиите.

 • Сектор “Системна интеграция” - Сирма Бизнес Консултинг.
  Част от Сирма Груп Холдинг, компанията е основана като самостоятелна компания през 2007г., за да отговори на нуждите на банковия сектор от специализирани и професионални ИТ консултации и системна интеграция. Фирмата е рекордьор по резултати от въпросника за ангажираността.

 • Сектор “ИТ услуги“ - Станга.
  Българският офис на международната компания разполага с центрове за разработка на софтуер в София и Пловдив. Българското дружество изгражда и свой регионален център в Ниш, Сърбия Фирмата има много добри резултати и от трите въпросника - за ангажираността на служителите, за HR политиките и относно резултатите на компанията.


В крайното класиране по проекта “ТОП ИКТ Работодател” участват 24 от общо 26 компании участници. Изискването за включване в класацията за най-добър работодател са фирмата да има най-малко 50 постоянни служители към началото на проучването, както и необходимия брой лица, попълнили въпросника за ангажираност от страна на служителите, в зависимост от общия брой служители в компанията. В крайния резултат най-голяма тежест имат резултатите от въпросника за ангажираността на служителите – 50%, а резултатите от въпросника за HR политиките и практиките и въпросника относно резултатите на компанията – имат тежест от по 25 на сто. Общият брой изследвани лица по въпросниците е: 1771 служители, попълвали въпросник за ангажираността, 26 HR специалисти/мениджъри за HR въпросника и 24 управители на компании, отговарящи на въпросника относно резултатите на организациите.

Целта на проекта „ТОП ИКТ Работодател“ е да открои предпочитаните работодатели в сектора на информационните и комуникационните технологии (ИКТ), да очертае водещите тенденции, проблеми и постижения в областта на управлението и развитието на човешките ресурси в тази област и да идентифицира ключовите области, в които мениджърите биха могли да подобрят ефективността на човешкия капитал и като цяло - на управляваните от тях организации.

Церемонията беше предшествана от кръгла маса на тема: „Тенденции и нагласи в ИКТ бранша: достатъчно добри ли са „добрите HR практики“ и какво е влиянието им върху ангажираността на служителите?“ с участието на представители на организаторите и партньорите в прочуването, мениджъри на фирми и водещи HR специалисти.

Към каталога Изтегли каталога (PDF) Изтегли каталога (EPUB)
 
със съдействието на
партньори